Загрузка...
Онлайн запис

31 Жовтня 2021

Зимова гума. Рекомендації від Магнат Авто

Вибрати покришки із сотень різних моделей нелегко. Необхідно враховувати не лише особливості клімату в регіоні, а й стиль водіння, тип та якість покриття доріг. Коли приходить час міняти літню гуму на зимову, водії часто мають труднощі з підбором шин. Тому ми вирішили представити список з найкращих покришок найвідоміших та перевірених виробників.

Хороші колеса полегшують процес водіння, зменшують зношування елементів ходової. А рівень шуму під час руху не повинен доставляти водію та пасажирам дискомфорт.

 

Особливості шипованих та нешипованих покришок

Шипована гума - вид покришок, в протекторах яких встановлені маленькі сталеві "клики". Завдяки їм покращується зчеплення коліс із зледенілим дорожнім полотном або трасою, покритою шаром снігу.

Нешиповані покришки виготовлені із спеціальної каучукової суміші. Вона зберігає еластичність навіть у сильні морози. Поліпшення зчеплення з дорогою відбувається завдяки формі протектора, безлічі водовідвідних канавок.


Зимова гума. Рекомендації від  Магнат Авто


Як тестують зимові покришки

Щоб визначити, які зимові шини вибрати, усі великі продавці використовують результати тестів незалежних експертів. Перевіряються такі параметри: ефективність покришки на крижаній, мокрій та звичайній сухій дорозі, шумність, вплив на витрату палива. Зазвичай для перевірки вибирають найкращі шиповані та нешиповані шини відомих брендів.

Випробування на дорозі проводиться на різних швидкостях – до 130-140 км/год. Також оцінюються курсова стійкість, плавність ходу машини.

Проводяться тести перевірки ефективності гальмування: на вологому асфальті – при 60-70 км/год, на сухому – при 80-90км/ч.

Економічність шин оцінюється за допомогою коефіцієнта опору коченню, для виявлення використовують обладнання в спеціальних лабораторіях. Покришку встановлюють на спеціальному барабані стенду. Колесо розганяють до швидкості 80-90 км/год та вимірюють ступінь зчеплення з асфальтом. Добре продуманий малюнок протектора, мала вага покришки мінімізують вплив шин на витрату палива.

 

ТОП-10 нешипованих покришок

Фрикційні зимові покришки все частіше використовуються і початківцями, і досвідченими водіями. Особливо добре липучки показують себе на міських дорогах.

Ось рейтинг найкращих зимових нешипованих шин, при виборі яких враховувалися думки незалежних експертів та звичайних водіїв зі стажем щонайменше 5 років. Ця гума призначена для водіння як у суворих умовах за температур до -30-40 градусів, так і під час "м'яких" зим.


  • MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV.
  • Bridgestone Blizzak Ice.
  • BFGoodrich g-Force Winter 2
  • Yokohama Ice Guard IG60.
  • Goodyear Ultra Grip Ice 2
  • Tigar Winter.
  • Continental ContiVikingContact 6.
  • Bridgestone Blizzak Revo GZ.
  • Michelin X-Ice Xi3.
  • Nokian Hakkapeliitta R2 SUV.

Особливість цих шин – унікальна каучукова суміш. Інженери-технологи всіх великих виробників безперервно працюють над якістю покришок.

Досвідчені зразки перед запуском у серію тестують на спеціальних полігонах, де імітуються різні погодні умови, схожі на реальні.

Термін служби покришок із Топ-10 – від 5-6 років. Довговічність гуми залежить від стану доріг, стилю водіння, пробігу машини.


ТОП-10 шипованих покришок

Асортимент зимових шипованих шин величезний. Щоб виділити 10 найкращих, ми підбирали покришки за такими параметрами: якість шипованого протектора, ефективність гальмування на різних типах покриттів, довговічність – на думку водіїв та за результатами тестів.

У нашому рейтингу лише лідери у різних цінових сегментах.

Continental IceContact 2.

Michelin X-Ice North 4

Dunlop Grandtrek Ice02.

Pirelli Ice Zero FR.

Gislaved Nord Frost 200.

Pirelli Ice Zero.

Nokian Tyres Hakkapeliitta 9.

Dunlop SP Winter Ice 02.

Bridgestone Ice Cruiser 7000

Goodyear Ultra Grip Ice Arctic.

Під час виробництва зимових шипованих шин особливу увагу приділяють якості сплаву, з якого формують шипи. Застосовуються леговані сталі, стійкі до дії вологи, хімічних реагентів та інших агресивних середовищ. Надійне кріплення шипів до каучукової основи покришки досягається за рахунок спеціального замку.


Поліпшення зчеплення з дорогою відбувається завдяки збільшенню кількості шипів, продуманому розподілу по зоні протектора зимової гуми. Оптимізація форми та розташування каналів для відведення вологи та частинок льоду сприяють зменшенню гальмівного шляху. При цьому під час руху автомобіль зберігає хорошу керованість і стійкість як на обмерзлій дорозі, так і на вологій трасі.



Коли перевзути машину на зиму в Україні

Установка зимової гуми – обов'язкова процедура, найчастіше проводиться наприкінці осені. Літні покришки виготовляють із жорсткого каучуку, тому за низьких температур зчеплення протектора таких коліс з дорогою значно погіршується. Гальмівний шлях зростає на 15-25%.

У законах України не визначено часу встановлення зимової гуми. Експерти вважають, що орієнтуватися потрібно на середньодобову температуру у регіоні. Якщо вона регулярно опускається нижче 5-6 градусів, необхідно купити зимові шини та встановити їх на автомобіль.

За прогнозами синоптиків, у осінній період 2021 року заморозки можливі у листопаді.



Підсумки

Перш ніж купити шини на зиму, потрібно ретельно вивчити асортимент зимової гуми різних виробників. При цьому необхідно опиратися на думку автовласників та дані незалежних експертиз. Якісна гума на авто допоможе зменшити ризик заметів під час водіння в ожеледицю, скоротить довжину гальмівного шляху. А якісні автомобільні шини служитимуть довго – до 10 років.


Наш магазин шин пропонує найкращі покришки світових виробників. Замовити гуму можна онлайн, телефоном. Також ви можете відвідати наш центр шин у Чернівцях. Переваги "Магнат Авто":


  • широкий асортимент покришок;
  • пропонуємо послугу "виїзний шиномонтаж";
  • пропонуємо послугу "зберігання шин у Чернівцях";
  • тривалий термін гарантії на всі послуги.

Шини поставляються у "Магнат Авто" безпосередньо від виробників. Тому ризик отримати підроблену гуму виключено.

 
Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс