Загрузка...
Онлайн запис

01 Лютого 2019

Ремонт і правка дисків

Диски можуть деформуватися, отримувати пошкодження. Ніхто не застрахований від цього. У нашій статті дамо рекомендації, як найбільш правильно здійснюється ремонт колісних дисків.

Почнемо з того, які категорії цих автомобільних елементів існують. Як правило, поділяються вони в такий спосіб:

  • Залізні диски (інша назва штамповані)

  • Диски з алюмінію (або литі)

Колісні диски не обов'язково можуть пошкодитися в разі аварії. Досить удару або відлетілого каменю з-під коліс іншого транспортного засобу. Або в умовах їзди по місту невдало вписатися в бордюрну огорожу. Варіантів є багато, але ясно одне - від пошкоджень не варто відмахуватися, навіть від невеликих.
Ремонт і правка дисків

Не обов'язково відразу терміново шукати їм заміну, помітивши якийсь недолік. Досить звернутися до майстра, щоб той полагодив диски. Після цього вони прослужать досить довго. Та й заощадити вдасться набагато більше.

Але що собою являє цей процес? Чи довго машина буде перебувати на станції обслуговування? Обов'язково розберемося докладніше.

Нюанси ремонту

Ті диски, що відносять до штампованих, при пошкодженні не вимагають особливих витрат. Адже ремонтні роботи для них досить легкі. У їх складі залізо, а це, як відомо багатьом, досить міцний і якісний матеріал. Не буде розривів і мікротріщин, повернути колишній вигляд вельми легко, використовуючи спеціальні інструменти.

Єдине, що варто взяти на замітку: ремонт дисків, в цілому, ділиться на дві категорії:

  • Прокатка дисків
  • Правка дисків

Зверніть увагу, що і для литих дисків процес прокатки можливий. Просто виконати цей ремонт буде складніше, ніж для залізних. А в чому, власне, полягає суть прокатки? Спробуємо пояснити, як можна конкретніше.

Прокатка, в чому відмінність?

Прокатка - це коли беруться спеціальні ролики, диск встановлюється на спеціалізований верстат і виконується, власне, процедура прокатки.
Ремонт і правка дисків

Взагалі сучасні відновлювальні роботи для додання диску зовнішнього лоску і колишніх функцій досить різноманітні. Коротенько перерахуємо їх:

  • усунення ламких ділянок
  • відновлення відсутніх елементів
  • відновлення лакофарбового покриття

Загалом, справа водія - тільки вибрати хорошого фахівця, а після ремонту колісний диск буде виглядати, як тільки що куплений. Ніби й не постраждав від випадкового удару. І купувати щось нічого не треба, бігаючи по автокрамницях або займаючись пошуком в інтернеті відповідних дисків.

Ну а тепер розглянемо, що являє процес правки.

Правка дисків, відмінні риси

При вищезгаданому вигляді ремонтних робіт використовується такий інструмент, як великий гідравлічний прес. Він повертає диску вихідну геометричну форму. Досить згадати, що важить близько чотирьох-п'яти тонн. Там не те, що диск, що завгодно, виправиться під впливом такого потужного устаткування.

Ще при правці дуже важливий досвід фахівця, відповідального за роботу верстата. При прокатці же все більше зводиться до автоматизованого процесу.

У деяких сумнівних ремонтних організаціях можуть запропонувати варіант правки з «прогрівом», коли диск попередньо буде нагрітий. Але дана процедура не викликає довіри, температурний вплив негативно відіб'ється на матеріалі, з якого зроблений диск, і, в принципі, на його міцності.

Що стосується правки як виду ремонту, то дана категорія робіт все ж краще підійде для так званих литих дисків. Алюміній набагато міцніше за своїми характеристиками. Ролики в якості ремонтних інструментів не сильно допоможуть. Прес - ось, що точно зможе виправити вм'ятини і відколи.

Для різних мікротріщин і незначних пошкоджень підійде вид ремонту «холодним» способом. Простіше кажучи, нагрівати колісний диск не треба, достатньо просто придавити певну ділянку пресом. Але якщо диск досить постраждав, то його спочатку нагрівають до потрібної температури, а потім починають «правити». Принцип простий і зрозумілий, тут, головне, не помилитися з вибором професіонала. Краще вибирати у того, у кого є стаж і позитивні відгуки про роботу від інших автолюбителів. Для усунення дрібних недоліків в цілісності колісного диска також використовуються різні способи зварювання. Зокрема, зварка аргоном. Всі майстри нашої компанії проходять навчання і легко зможуть зробити ремонт дисків в Чернівцях.

Ремонт і правка дисків

Шинний центр Магнат авто - вибір автолюбителів!

 
Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс