Загрузка...
Онлайн запис

25 Травня 2019

Поради від Магнат авто. Економія пального.

Зменшуємо витрату палива разом з Магнат авто

В умовах постійного здорожчання палива, кожен автолюбитель замислювався: як можна заощадити на поїздках? Існує безліч різних способів, ми проаналізували і зібрали для Вас перевірені і найбільш дієві з них.

Надмірно перевантажений багажник.

У бувалого автомобіліста в багажнику можна знайти багато цікавих речей, які за своєю суттю виявляються непотрібними. Варто пам'ятати, що кожен зайвий кілограм ваги збільшує витрати палива. Перед черговою поїздкою загляньте в багажник і запитайте себе: що мені дійсно необхідно з усього цього? Задумайтесь, кожні сто кілограм ваги збільшують витрати автомобіля приблизно на 0,3 літра за кожні 100 кілометрів. У літній сезон мандрівники встановлюють на свій дах додаткові тримачі для вантажу або велосипеда, які так само істотно впливають на витрати. В даному випадку негативний вплив на витрати надає як підвищення ваги, так і погіршення аеродинамічних властивостей. Після цільового використання власника або додаткового відсіку для зберігання - зніміть його.

Вплив стану шин.

Багато хто думає, що шини і витрати палива ніяк не пов'язані - це популярна омана. Перед тим як придбати ту чи іншу марку шин, уважно ознайомтеся з їх основними характеристиками, зокрема з таким показником як опір зкочення. Чим він буде вищим, тим більшими будуть витрати палива. Однак правильною покупкою справа не обмежується. Слід так само приділяти увагу тиску в шинах. Існує залежність: при зменшенні тиску в шинах на 0,18-0,2 бару, витрати палива збільшуються на 1 відсоток. І навпаки, при незначному перекачуванні повітря, Ви зможете розраховувати на невелику економію. З цього випливає висновок - намагайтеся перевіряти тиск в шинах, хоча б один раз в 2-3 заправки.

Перевірку загального стану шин і тиску в них можна довірити фахівцям з СТО Магнат Авто. Тут Вам завжди нададуть висококваліфіковану допомогу, проконсультують по наявних питаннях. Саме в цьому місці Ви зможетекупити шини в Чернівцяхвідмінної якості і за привабливою ціною.

Масло - помічник у вашому прагненні заощадити.

Насамперед, щоб не помилитися у виборі масла, зверніться до керівництва по експлуатації Вашого автомобіля, саме там будуть вказані основні характеристики, на які слід звернути увагу при виборі. Якщо відзначати закономірності, то економії сприятиме масло яке володіє високою мастильною здатністю. Такими властивостями володіє більшість моторних масел з низьким показником в'язкості. Застосування таких масел істотно збільшить економію палива, що буде помітно навіть на малих дистанціях. Звичайно, такі масла більш дорогі, але в порівнянні зі звичайними аналогами, вони збільшують економію палива на 4-6%, і так само позитивно впливають на екологію. Всі рідини з високою мастильною здатністю відзначаються цифрою 0 перед англійською W.

Заміна масла в Чернівцях здійснюється професійним СТО Магнат Авто. Тут Ви зможете купити масло для свого автомобіля, згідно з технічними характеристиками ТЗ і з розрахунком Вашого бюджету.

Яке паливо найбільш економічне?

Сьогодні, практично на будь-якій автозаправній станції, можна побачити величезну кількість різноманітного палива. Варто задуматися: Яке паливо підходить саме для мого автомобіля? Найнадійніший варіант дізнатися подібну інформацію - звернутися до інструкції з експлуатації. На багатьох АЗС використовується паливо з 10% вмістом етанолу, що є досить високим показником. Таке пальне для бензинових двигунів дешевше, однак витрати його істотно вище, ніж у класичних аналогів. Так що можна назвати таку економію уявною. Те ж саме можна сказати і про паливо, яке має "преміум" позиціонування: пальне дійсно вагомо знижує витрати, але через високу ціну, на виході різниці практично немає, або вона негативна.

Зв'язок споживання палива і роботи кондиціонера.

Їзда на сучасному автомобілі - одне задоволення. Велика кількість корисних систем, що забезпечують комфортне перебування в машині, споживають колосальну кількість енергетичних ресурсів, в тому числі і паливних. Спекотного літа, при повноцінному функціонуванні заправленого кондиціонера, витрати пального можуть зрости до 1,8-2,2 літрів на сто кілометрів. Слід виважено підходити до питання використання подібних систем, таким чином Ви зможете уникнути невиправданих витрат на паливо.

Слідкуйте за станом фільтрів. Засмічений фільтр набагато гірше пропускає повітря, тим самим набираючи потужність і збільшуючи витрати палива. Чисті фільтри є запорукою комфортної й економічної поїздки.

Діагностика кондиціонера в Чернівцях проводиться на СТО Магнат Авто. Саме тут, на найсучаснішому обладнанні, зможуть встановити несправні вузли, при необхідності провести ремонт і заміну. Записатися на діагностику можна по телефону, в будь-який зручний для Вас час.

Вплив манери їзди на витрати пального.

Існує безліч корисних "фішок", які допоможуть значно скоротити витрати палива, не звертаючи уваги на технічний стан автомобіля. Ось кілька корисних порад, при застосуванні яких Ви зможете заощадити чималу суму:

1. При початку руху намагайтеся переключитися з першої передачі якомога швидше. Її використовуйте тільки для старту руху, як тільки стрілка спідометра торкнулася позначки 20 км/г - перемикайтеся на другу. На третю передачу варто перемкнутися на швидкості 30 км/г і так далі. Двигуни, що встановлюються на сучасні машини, відмінно переносять перемикання на п'яту передачу при швидкості 50 км/г.

2. Якщо машина обладнана автоматичною трансмісією постарайтеся уникати зайвих перемикань на знижені передачі. Так само не варто зловживати "спортивним" режимом, який є винуватцем значної витрати палива.

3. Найпростіші поради є найефективнішими. Давайте здорову оцінку діям інших учасників дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції, яка дозволить уникнути непотрібних гальмувань і прискорень. Саме такі дії призводять до збільшення витрати палива.

4. Де можливо, рухайтеся докатом. Якщо Ви наближаєтеся до перешкоди, приберіть ногу з газу, залиште на зчепленні. Таким чином Ви припинете подачу палива і машина не затихне.

5. Не соромтеся вимикати двигун. У разі зупинки більш ніж на 25 секунд, при виключенні "серця" автомобіля, Ви зможете заощадити значну кількість палива. Такі ситуації виникають на довгих червоних світлофорах, залізничних переїздах, пробках і інше.

6. Якщо можливо, користуйтеся громадським транспортом. Дана рекомендація стосується поїздок на короткі дистанції. При коротких переїздах Ви безпідставно збільшуєте знос авто і віддаєте зайві гроші на пальне.

Якщо у Вас виникли проблеми з автомобілем, Ви можете з легкістю записатися на шиномонтаж в Чернівцях. Немає тієї проблеми, яку не змогли б вирішити фахівці компанії Магнат Авто. СТО оснащено найсучаснішим обладнанням від відомих світових виробників. Тут же Ви зможете придбати всі необхідні витратні матеріали та аксесуари на свій автомобіль.

Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс