Загрузка...
Онлайн запис

30 Серпня 2019

Підготовка авто до осені

Підготовка автомобіля до осіннього періоду

Осінь - пора, коли природа готується до зимових холодів. Автовласникам так само не варто відставати, адже саме в цей період відбуваються кардинальні зміни на дорожньому покритті і на дорозі в цілому. Опале листя може вміло замаскуватися в яму з асфальтобетонного покриття або збільшити гальмівний шлях, а класичний осінній дощ, у поєднанні з заморозками, створити справжній каток! Перераховані вище "сюрпризи" - мала частина того, що є в запасі у "золотої" осені.

Деякі автолюбителі вважають, що готувати свій автомобіль необхідно тільки до зими і літа, проте це не так. Кожен сезон, для забезпечення безпеки руху і продовження терміну експлуатації окремих вузлів транспортного засобу, рекомендується проводити різноманітні (в залежності від сезону) допоміжні і діагностичні роботи.

На що слід звернути увагу?

Нижче ми розглянемо конкретні "точки", на яких потрібно зупинити свою увагу.

Склоочисники

Дуже важливо, щоб саме ця деталь авто, в осінній період, функціонувала, як належить. Атмосферні опади негативно впливають на можливість водієм оцінювати дорожню обстановку, що може привести до ДТП.

Зрозуміти, що склоочисники потребують заміни досить просто: якщо при їх роботі залишаються брудні розводи, то саме час звернутися до процедури заміни. В ідеалі склоочисники повинні справлятися зі своїм прямим завданням після першого руху вниз-вгору, якщо очищення відбувається після двох подібних актів, варто задуматися про заміну, але в разі досягнення "чистого" результату після трьох і більше разів - необхідно терміново замінити деталь.

Заміну старих двірників на нові можна зробити як своїми руками, так і звернувшись за допомогою до фахівців.

Ущільнювачі швів

Являють собою гумові смужки, які кріпляться на стиках дверей, багажника, капота і ін. деталей, щоб захистити салон від проникнення небажаної вологи. Проводити діагностику слід, як на старому, так і на новому авто, адже пошкодити гумову частину досить просто, наприклад, під час вивантаження вантажу з багажника.

Провести оцінку надійності герметизації можна самостійно або звернутися до фахівців СТО. Для самостійного огляду вам може знадобитися вода, якою буде необхідно обдати всі стики і подивитися через які з них просочилася рідина.

Не всі ділянки ущільнювача можна замінити самостійно, до одного з таких місць, де заміна викличе труднощі, варто віднести лобове скло. Воно досить громіздке і незручне для самостійного вилучення, так само доведеться пристосуватися, щоб вклеїти його разом з ущільнювачем назад.

Система опалення та кондиціонування

Багато хто думає, що кондиціонер в холодну погоду марний, проте це не так. Його головним завданням на період осінніх холодів буде перешкода запітнінню вікон. Система опалення повинна функціонувати таким чином, щоб не давати водієві та пасажирам замерзнути.

Для перевірки грубки, варто як слід розігріти двигун автомобіля і включити на середню потужність грубку - обігрів салону повинен відбутися буквально за кілька десятків секунд. В іншому випадку справа може бути в забитому радіаторі або ж некоректно працює датчик температури.

Ремонт кондиціонера і опалювальної апаратури краще довірити професіоналам, так як дістатися до потрібних вузлів своїми руками буде досить проблематично, не кажучи вже про можливість їх ремонту.

Кузов і днище

Старт осені характеризується початком появи корозійних і деформаційних явищ на кузові і днищі. Влітку Вам навряд чи вдасться знайти сліди іржі або подряпини, чого не скажеш про наступаючу пору року. Постійні дощі, палиці, каміння на дорогах, і не тільки вони, є основними причинами появи небажаних слідів на кузові і днищі.

Для проведення огляду необхідно вимити машину. Ретельно слід вивчити місця під арками коліс, крила і передню частину капоту - ці місця схильні до згубного впливу корозії.

Автомобільна гума

Дуже важливо, щоб покришки Вашого авто, до настання осені, були перевірені на "облисіння", адже саме зношений протектор є основною причиною аквапланування, яке виникає в результаті неефективного відведення води з-під коліс.

Щоб точно визначити необхідна заміна чи ні, слід скористатися лінійкою і виміряти висоту протектора. Якщо вона складе менше 1.6 мм., буде необхідно провести негайну заміну гуми на нову. При цьому тримайте у себе в голові: як тільки температура наблизилася до семи градусів тепла, слід перевзувати свого "залізного коня" в зимове взуття.

Де і як краще провести діагностику свого автомобіля?

Діагностику авто можна провести самостійно або на СТО Магнат Авто. Варто відзначити, що майстри центру дадуть Вам гарантії того, що знайдена несправність буде виправлена якісно і за максимально короткий термін. Ремонт авто в Чернівцях - заняття відповідальне, яким повинні займатися виключно професіонали.

На нашому СТО надаються найрізноманітніші послуги:

  • Шиномонтаж та балансування в Чернівцях.

  • Заміна і вулканізація шин.

  • Сезонне зберігання шин.

  • Діагностика ходової частини.

  • Розвал сходження.

СТО Магнат оснащено найсучаснішим обладнанням, яке зарекомендувало себе і дозволяє проводити комп'ютерну діагностику в Чернівцях. Фахівці центру готові записати в зручний для Вас час або Ви це можете зробити самі по онлайн запису на нашому сайті. Роботи проводяться з дотриманням всіх нормативних і технічних регламентів, за короткий термін і помірну ціну!

Магнат Авто - відчуй різницю!

Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс