Загрузка...
Онлайн запис

01 Липня 2022

Користування, діагностика та обслуговування кондиціонера

Як відомо, техніка працює довго, якщо за нею вчасно і правильно доглядати. Якщо ви стежитимете за станом кліматичного агрегату, періодично проводитиме перевірку та усувати неполадки, кондиціонер даруватиме прохолоду протягом багатьох років, не вимагаючи дорогого ремонту. 



Експлуатація кондиціонера


Хоча автокондиціонер вже не є чимось особливим і швидше є стандартною опцією, аніж люксова деталь, помилки при користуванні трапляються досить часто. Правильна експлуатація допоможе використовувати кліматичну систему на всі 100% задля власного комфорту, а також збереже ваше здоров’я і продовжить термін роботи на багато років вперед. 


Провітрюємо автомобіль


Якщо машина нагрілася на сонці, і в салоні накопичилося гаряче повітря, не вмикайте відразу кондиціонер. Провітріть салон протягом 3-5 хвилин, відкривши двері або під час їзди з опущеним склом. Лише після того, як температура в салоні зрівняється із зовнішньою, включайте кондиціонер. Це дозволить уникнути роботи кондиціонера на межі потужності та продовжить його працездатність.


Максимальна потужність


Не включайте охолодження салону на максимум, це шкідливо як для техніки, так і для вашого організму. Оптимальна різниця температур усередині та зовні не повинна перевищувати 5-7 градусів. Тобто, коли за бортом +35°С, в салоні повітря не повинно охолоджуватися нижче +28°С. Це дозволить вам уникнути застуд у літню спеку, пов'язаних із різкими температурними перепадами.


Потік повітря


Направляйте потік повітря з дефлектора на вікна з подальшим розсіюванням по салону. Не допускайте обдування обличчя та тіла, щоб не спровокувати захворювання через протяг. Найкраще, коли потік повітряних мас ви не відчуваєте взагалі, саме так працюють кліматичні установки в люксових автомобілях. 



Як не захворіти під час користування кондиціонером


Перше, за чим потрібно постійно слідкувати - це регулярна заміна салонного фільтра, оскільки в ньому можуть накопичуватись різні бактерії. Достатньо змінювати його двічі на рік в період міжсезоння (навесні та восени). 


Якщо під час роботи кондиціонера або обігрівача ви відчуваєте неприємні запахи, потрібно провести антибактеріальну очистку. Також на СТО Магнат Авто ви можете провести іонізацію салону. Повітря насичується іонами, які допомагають боротися з мікроорганізмами та неприєминм запахом в салоні. 


Друге за значимістю – це комфортна температура та напрямок потоків. Уникайте прямих напрямів холодного повітря. Наслідки - запалення горла, легень, очей та слухового апарату.


Увімкнувши кондиціонер, не ставте одразу мінімальну температуру. Дайте звикнути до вашого тіла, знижуючи її повільно. Іноді можна почути пораду спрямовувати потік повітря на ноги. Саме це загрожує застудами. Особливо, коли ми взуті в сандалі чи босоніжки. Крім того, ноги, що замерзли, гірше відчувають педалі. А це пряма дорога до ДТП.



Вчасна діагностика та ремонт кондиціонера


Найперше, що входить в діагностику автомобіля - це перевірка рівня фреону. Через недостатній рівень фреону в системі, охолодження салону не відбуватиметься належним чином, також можливий вихід з ладу частин охолоджувальної установки – компресора, конденсора (радіатор кондиціонера) та напірної магістралі. Причиною витоку фреону може стати розгерметизація системи через мікротріщини конденсора та трубок. Фреон - це газ, тому не слід забувати, що він природньо випаровується. 


Що входить в діагностику кондиціонера на СТО Магнат Авто: 


  • візуальний огляд системи, перевірка на наявність механічних пошкоджень

  • перевірка системи на герметичність

  • перевірка рівня холодоагенту в системі

  • перевірка роботи компресора

  • перевірка електричних елементів системи охолодження



Обслуговування автокондиціонера на СТО Магнат Авто


Кліматична система сучасного автомобіля потребує постійної уваги та якісного обслуговування. Своєчасна профілактика автокондиціонера допоможе уникнути серйозних поломок та вбереже від великих витрат, пов'язаних із ремонтом установки. 



Очистка конденсора: промивання або видалення забруднень. Може виконуватися раз на півроку: після зими (для видалення бруду та дорожніх реагентів) та після літа (ребра очищають від комах, пилу). При чищенні контролюють стан конденсора – на ньому не повинно бути слідів корозії чи пошкоджень. Якщо вони є, краще замінити конденсор (ремонт за допомогою зварювання не вирішить проблему надовго);


Очистка дренажної трубки випарника. Вона має невеликий діаметр, може забиватися брудом. Її прочищають, щоб конденсат міг стікати з піддону випарника. Якщо він застоюватиметься, можлива поява корозії, забруднень, зниження ефективності охолодження повітря, поява неприємного запаху в салоні автомобіля;


Антибактеріальна обробка випарника. Виконується разом із заміною салонного фільтра. З поверхні випарника видаляють забруднення, дезінфікують його. Процедуру проводять кожні 6-12 місяців;


Контроль герметичності системи, кількості холодоагенту, дозаправка. Навіть справний автокондиціонер може втрачати деяку кількість фреону в періоди, коли він довго не використовується, або з появою мікротріщин в ущільнювачах, прокладках і т.п. Дозаправку виконують фреоном тієї ж марки, який використовується в системі;


Загальна діагностика. Виконується контроль стану системи, перевірка герметичності, рівня масла, стану електрики тощо.



В СТО Магнат Авто ми маємо великий досвід з обслуговування автокондиціонерів. Сучасна, професійна техніка дозволяє нам виявляти та усувати недоліки в найкоротші терміни. Записуйтесь на діагностику! 

 
Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс