Загрузка...
Онлайн запис

10 Вересня 2019

Топ 10 шипованих шин для позашляховика

Перед тим як приступити до вибору шин для позашляховика, слід звернути увагу на погодні особливості тієї місцевості, на якій вони будуть експлуатуватися. "Взуття" з шипами підходить для областей, де випадає рясна кількість снігових опадів, в той час, як шини без шипів (фрикційні) краще використовувати в умовах більш м'якого, теплого клімату.

На ринку можна знайти проміжний варіант гуми - з гніздами під шипи. Сама по собі гума не має додаткових включень, однак при зміні погодніх умов (випадання великої кількості снігу, ожеледиці), в її гнізда можна вмонтувати шипи.

Нижче ми наведемо топ-10 шин з шипами.

ТОП-10 варіантів шипованої шини

№1 Nokian Hakkapellitta 8

Фінська компанія подбала про те, щоб водії на швидкісних позашляховиках відчували комфорт і безпеку під час їзди. Продукт характеризується відмінними показниками зчеплення на будь-якій поверхні. Особливий склад гуми в поєднанні з комбінацією із різних розмірів шипів ідеально підходить для швидкісної їзди по засніжених ділянках трас.

№2 Continental Conti Ice Contact 2

Ці шини мають дві відмінні риси. Перша - при їх створенні використовувалася особлива технологія виготовлення синтетичних еластомерів, друга - покриття має унікальні шипи, які за формою нагадують модифіковану чотирикутну піраміду, саме така форма дозволяє поліпшити контакт з покриттям. Щоб прокачати зчіпні характеристики гуми, на шипи були вмонтовані вставки з тугоплавких сплавів, що дозволило добитися ідеальних показників маневреності при ожеледиці та високому рівні снігу на дорозі.

№3 Pirelli Winter Ice Zero

Дану гуму розробила італійська компанія, яка спиралася на опрацювання, які застосовувалися при виготовленні шин для ралійних автомобілів. Відмінною рисою є наявність особливого шипа, який має подвійну підставу, що допомагає зберігати оптимальний баланс на різних типах зимових трас.

№4 Nokian Nordman 7

Ці шини мають досить низьку вартість при відносно високому запасі міцності. Тож не дивно, що їх вибирають власники автомобілів середнього цінового діапазону.

Відмінною особливістю даної моделі є наявність неймовірно чіпких шипів, що носять грізну назву - ведмежий кіготь. За рахунок його унікальної будови, машина здатна підтримувати баланс на найвищих швидкостях.

№5 Goodyear Ultra Grip Ice Arctic

Шини, які суттєво скоротять гальмівний шлях вашого позашляховика. Особливий малюнок протектора дозволяє збільшити зчеплення гуми з покритою снігом поверхнею, що є істотним плюсом для північних регіонів. Рельєф має унікальні водовідвідні властивості, які особливо помітно проявляються ближче до весни.

Варто відзначити стійкість до зношування - в складі використовується комбінація матеріалів, які істотно продовжують термін служби гуми.

№6 Gislaved Nord Frost 100

Шини даної шведської компанії щільно осіли на вітчизняному ринку, адже поєднання їх невисокої ціни з надійною поведінкою на дорозі, дають фору багатьом виробникам аналогічного продукту. Гума призначена для суворих зим і здатна витримати неймовірно жорсткі умови, які може піднести наша зима.

Головним недоліком Gislaved Nord Frost можна назвати знижені маневрені характеристики на сухому асфальті.

№7 Hankook Winter i * Pike RS W419

Продуманий малюнок протектора ефективно відводить воду з-під колеса, що робить шину ефективною на мокрому снігу або будь-якій вологій поверхні. Склад гуми дозволяє витримувати їй перепади температури більш ніж в 25 градусів без втрати основних властивостей. З недоліків можна відзначить невиправдано високу ціну.

№8 Toyo Observe Ice-Freezer

Японський витвір мистецтва! У гуму включено два види шипів - стандартні сталеві і міні шипи, які виробляються з використанням подрібненої шкаралупи волоського горіха.

Навіть беручи до уваги те, що використовувалася унікальна технологія виготовлення гуми і її покриття, можна сказати, що за якістю і основними властивостями,вона поступається вище переліченим варіантам.

№9 Michelin X-Ice North 3

Третє покоління всесвітньо відомих шин, в порівнянні з попередньою серією, гальмівний шлях був скорочений більш ніж на 12%. Доопрацювання малюнка протектора дозволила істотно поліпшити маневреність автомобіля.
На сухому асфальті Michelin X-Ice North показали один з найкращих результатів довжини гальмування, впевнено обійшовши найближчих конкурентів.

№10 Cordiant Snow Cross

Температура -55 градусів Цельсія для цих шин просто дрібниця! Адже спеціальний склад зберігає первозданну структуру колеса не залежно від погодних умов за бортом позашляховика. Ультра легкі шипи дозволили зменшити сумарну вагу поверхні гуми і збільшили зчіплювальну здатність матеріалу.

Висновок

Поведінка автомобіля на дорозі залежить не тільки від наявності чи відсутності шипів. Визначальними чинниками також є хімічний склад гуми, малюнок протектора. Просто в умовах ожеледиці або накатаного снігу за допомогою шипів досягається збільшення коефіцієнта зчеплення зимових шин з дорогою і автомобіль краще гальмує. Ми представили Вам ТОП-10 шипованих шин. Визначившись з вибором, не варто забувати про своєчасну зміну шин, адже зимова гума повинна бути "взута" вчасно, саме це забезпечить безпеку Вам і Вашим рідним. 

 Заміна шин зазвичай проводиться самостійно, проте якщо Ви початківець автолюбитель, то краще записатися на шиномонтаж, і бути впевненим в тому, що всі роботи будуть проведені відповідно до норм.

Якщо у Вас є стара гума, яка злегка зношена, можна провести ремонт шин, записавшись на сто шиномонтаж, де Вам нададуть всілякі послуги з термінового ремонту шин в Чернівцях. Варто звернутися в авто шинний центр, при невпевненості в тому, що Ви зможете здійснити правильний підбір гуми - майстри завжди будуть раді прийти на допомогу менш досвідченому автолюбителю. Всього лише необхідно знайти якісний шиномонтаж поруч і вирішити всі свої проблеми одним махом!

Якщо ж Ви хочете купити шини в Чернівцях, то це з легкістю можна зробити на СТО шиномонтаж в шинному центрі Магнат. Наші спеціалісти підберуть, проконсультують і допоможуть Вам уцьому не простому виборі. Записатися на шиномонтаж можна онлайн. Ми будемо раді бачити Вас у нашому центрі!

Магнат Авто - відчуй різницю!

 

 

 

 

Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс