Загрузка...
Онлайн запис

05 Листопада 2019

Сезонна зміна шин. Зберігання шин в шинному центрі

Теги: Шини

Якщо Ви не можете визначитися: чи варто перевзувати шини чи ні? Погляньте на термометр, якщо температура опустилася нижче 7 градусів за Цельсієм - прийшов той самий час! Дана температура є індикатором того, що на дорозі, в нічний час при заморозках, можлива поява крижаної кірки і випадання снігового покриву. Як відомо, для літніх шин, такі умови є неприпустимими, і тому заміну краще зробити заздалегідь, щоб виключити невиправдані ризики.

"Арктичні" або "м'яка зима"?

Існує два варіанти виконання зимових шин. Перший - "арктичні". Таким шинам віддає перевагу більшість автомобільних любителів на території України. Причина популярності проста - виробництво здійснюється з використанням спеціального складу, який відрізняється підвищеною морозостійкістю, здатністю збільшувати зчеплення коліс на заледенілих поверхнях, а так само зберігати постійно високий показник еластичності за будь-яких погодніх умов. Всі шиповані моделі відносять до "арктичного" типу шин.

Другий варіант виконання зимових шин, для більш лояльних погодніх умов. Склад суміші, з якої виготовляються шини, має менший інтервал температур, при яких їх можна експлуатувати. До переваг такого типу шин, можна віднести їх міцність на стирання, забезпечення кращої керованості автомобіля. До типу таких шин можна віднести всі спортивні зимові шини.

З шипами чи без шипів?

Гума без шипів популярна в тих місцях, де погодні умови в зимовий період забезпечують мокре або сухе покриття асфальту. До таких місць можна віднести Південні регіони, а так само великі міста, в яких проводиться регулярне чищення доріг від снігу. Нешиповані шини проявляють свої позитивні якості на твердих поверхнях і під час відлиги. Одним з переваг такого виду шин є їх дбайливе ставлення до дорожнього покриття, що не менш важливо, якщо Ви любите подорожувати на своєму авто в Європі, так як в країнах Євросоюзу шипована гума заборонена. Якщо взяти суворі умови - мінус 30-35 градусів, то різниці між шипованими і нешипованими шинами не буде, так як шипи не здатні проколоти товстий лід.

Шинам з шипами необхідно віддати перевагу в тих випадках, коли на дорожньому покритті утворюється укочений сніг або невелика кірка льоду. Слід врахувати, що якщо Ви живете в великому місті з чистими дорогами, але Вам доводиться регулярно виїжджати за місто, то краще віддати перевагу шипованим шинам.

Оптимальний малюнок протектора

Існує безліч різних варіантів виконання малюнка протектора, які розрізняються за спрямованістю малюнка, симетрії, формою і розміром блоків, але є те, що об'єднує всі ці шини - наявність спеціальних канавок, які забезпечують оптимальний контакт зі сніжно-крижаними утвореннями. Таким чином, для забезпечення оптимального зчеплення, необхідна наявність відразу кількох ключових моментів: малюнка протектора, грамотно підібраної суміші гуми і наявність або відсутність шипів. Наслідком з вищесказаного може бути те, що не можна спиратися лише на малюнок протектора при виборі зимових шин.

Довговічність шипованої шини

Найбільшою складністю для автолюбителів, які мають такі шини, є те, що з неї дуже швидко випадають шипи. На даному етапі розвитку, компанія Continental використовує особливий метод кріплення шипа в пазу, за допомогою спеціального складу шип надійно фіксується в глиб паза і, як показали випробування, не вилітає звідти навіть при найбільш екстремальних умовах.

Глибина протектора, при якій поїздка буде безпечною

Є регламентований мінімум - 4 міліметри. Даний показник відповідає показникам безпечної їзди і якщо Ви вирішили встановити на свій автомобіль минулорічні зимові покришки, то слід переконатися в тому, що шини не стерлися, і показник товщини не опустився нижче допустимого значення. Будь-який інший показник нижче даного значення не гарантує Вам безпечної поїздки. Товщина менше 3,5 міліметрів може призвести до того, що машину почне заносити на талому снігу і невеликий кірці льоду, гальмівні характеристики також не відповідатимуть нормальним показникам.

Зберігання зимових шин

Здійснити шиномонтаж шин можна своїми руками, при наявності належного досвіду і умінь. Зберігати "взуття" автомобіля необхідно в певних умовах: в підвішеному або вертикальному стані, при дотриманні певного температурного режиму (від +10 до +20 градусів Цельсія).

Якщо ж у Вас немає часу або не вистачає місця для зберігання і зміни шин, то найрозумнішим варіантом буде звернутися в центр Магнат Авто і скористатися їх послугою сезонного зберігання шин. Центр здійснює сезонне зберігання шин і послуги шиномонтажу по всім регламентованим правилам виробника, гарантуючи повне збереження Вашого майна. Досвідчені працівники проведуть всі супровідні роботи, пов'язані з шиномонтажом і зберіганням. Компанія має багаторічний досвід роботи на ринку автомобільних послуг, так само тут Вам допоможуть здійснити заміну зимових шин на літній варіант, проконсультують з приводу того, які шини краще для конкретної марки автомобіля і умов їзди.

Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс