Загрузка...
Онлайн запис

07 Жовтня 2021

Ремонт бокового порізу шини. Шинний центр Магнат Авто

Під час поїздок в межах міста або сільській місцевості водій може пошкодити бічні поверхні колеса. Це трапляється при торканні гострих країв бордюрів, при контакті з металевими предметами, під час аварій. У ряді випадків можна виконати відновлення покришки і продовжити термін її служби. Бічні порізи шин виправляються майстрами Магнат Авто із застосуванням сучасних технологій і матеріалів.


Види бічних порізів покришок


Автомобільні шини зношуються і отримують ушкодження найчастіше при русі по шосе з неякісним покриттям, дорогах з ямами, вибоїнами, бетонним плитам на будівельних об'єктах, де можуть зустрічатися фрагменти арматури. Навіть посилені покришки відомих виробників не здатні витримати прямий контакт з гострим камінням або сталевими елементами.


Шина - це виріб з каучукової суміші, всередині якої розташований металевий або текстильний корд. Він потрібен для забезпечення жорсткості і міцності, коли колеса накачані.


У радіальних шинах нитки перпендикулярні вертикальній площині колеса і паралельні один до одного. У таких покришках кожен фрагмент сітки відповідає за міцність своєї ділянки, відновити їх при сильному пошкодженні складно. Навіть якщо такі колеса вдасться відремонтувати, їздити на них слід з великою обережністю, особливо на високих швидкостях.


У діагональних шинах нитки корду розташовані під кутом один по відношенню до одного і перетинаються. При їх експлуатації навантаження розподіляється по поверхні більш рівномірно. Друга перевага діагональних шин - їх простіше відновлювати.


Як визначити, що покришка може бути відновлена

Перший крок - оцінка розміру бічного порізу і загального зносу гуми. Якщо дефект проходить уздовж ниток корду покришки легкової машини, і його довжина 35 мм або менше, то ремонт допускається. При поперечному розташуванні порізу, гранична довжина - 25 мм. При цьому дефект повинен розташовуватися на відстані 40 мм від краю, але не менше.


Технологія ремонту бічних порізів шин

Ремонт проводиться в декілька етапів:

  1. Шину знімають з диску.
  2. Проводять обрізку країв бічного порізу для більш надійної проварки зони дефекту.
  3. Обробляють кромки перед нанесенням ремонтного складу.
  4. Обробляють тріщину цементуючою сумішшю.
  5. Готують каучукові смужки для наварки. Їх нарізають під розмір і розтягують.
  6. У порожнину тріщини укладають підготовлену гуму, вулканізують, використовуючи спеціальне обладнання.
  7. Розмічають і зачищають місце, в яке буде накладена армована латка.
  8. Проводять знежирення порізу розчинником.
  9. Наносять цемент, через кілька секунд накладають латку.
  10. Обробляють краї спеціальним герметиком.


Останній етап - збірка колеса і його балансування. Потім майстер заповнює гарантійний талон, шина з диском повертається до замовника.


Ремонт бічних порізів повинен проводитися кваліфікованим персоналом. При порушенні технології відновлення гуми з'являється ризик мимовільного порушення герметичності склейки.


Чи варто виконувати ремонт шин

При замовленні ремонту автомобільних шин потрібно розуміти, що навіть якісно відновлене колесо в зоні порізу ослаблено. Повторний удар в ту саму ділянку може знову порушити цілісність склейки.


Друга проблема - труднощі точного балансування колеса після вулканізації. Зона порізу після відновлення сильно потовщується. При балансуванні майстру доведеться компенсувати вагу заплатки додатковими грузиками. Але в будь-якому випадку маточина колеса і підшипник будуть відчувати більш серйозні навантаження, ніж до заклеювання бокового порізу.


Третя проблема, що виникає при ремонті безкамерних шин - висока вартість відновлення. Особливо при сильних пошкодженнях. У ряді випадків краще купити нові шини.


Найчастіше відновлені після бокового порізу колеса кладуть в багажник, а використовують як запаски.


Ремонт шин в Чернівцях
виконується нашими майстрами більше 8 років. Під час роботи використовуємо якісний європейський каучук. Також ми надаємо послуги шиномонтажу, зберігаємо зняті колеса на обладнаних складах. А відвідавши наш магазин, ви зможете купити нові шини в Чернівцях.

Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс