Загрузка...
Онлайн запис

24 Червня 2022

Діагностика ходової частини в Чернівцях

Механізми ходової частини забезпечують безпечну та комфортну їзду. При експлуатації автомобіля елементи підвіски піддаються великому навантаженню через неналежне дорожне покриття або випадковий наїзд на бордюр чи будь яку іншу нерівність. 

Навіть невелика несправність може призвести до ланцюгової реакції, що призведе до необхідності серйозного ремонту. Щоб уникнути таких наслідків, важливо проводити регулярну перевірку підвіски. 



Що входить в перевірку ходової частини на Магнат Авто? 



Перевірка амортизаторів


Більшість автовласників вважають, що амортизатори на автомобілі відповідають за комфортну їзду, але це не зовсім так. Насправді, завдання амортизаторів гасити коливання кузова і створювати надійний контакт коліс з дорожним полотном, не даючи шинам відірватись від поверхні. Неправильна робота амортизаторів одразу позначається на керованості та безпеці, авто розгойдується та збільшується гальмівний шлях. 

Діагностика ходової частини в Чернівцях

Разом з амортизаторами наші майстри перевіряють і опори амортизаторів (чашки стійок). Особливо в підвісці МакФерсон, де всередині чашок додатково встановлені опорні підшипники - вони мають великі навантаження і вимагають періодичної заміни. Скрип при повороті керма практично завжди вказує на вихід з ладу опорників.



Перевірка пружин


Пружини підвіски утримують автомобіль над дорогою, приймаючи удари від ям та нерівностей на себе.  Згодом пружини просаджуються, змінюючи всю геометрію підвіски, і важливо не пропустити цей момент. Неозброєним оком видно тільки пружини, що сильно просіли, коли колеса помітно зближуються з арками. Майстри уважно перевіряють допуски встановлені заводом виробником із наявними. Дуже важливим є оцінка стану самих пружин, оскільки просідання автомобіля процес довготривалий, а от тріснувша пружина - це швидко і несподівано. На витках пружин немає бути корозії чи пошкоджень, тому регулярна діагностика допоможе виявити це на ранньому етапі, що не призведе до майбутніх серйозних ремонтів.

Діагностика ходової частини в Чернівцях


Сайлентблоки та втулки


Сайлентблоки (резинометалічні шарніри) та гумові втулки пружно з'єднують елементи підвіски один з одним, забезпечуючи хорошу керованість та плавність ходу. Зазвичай, ці деталі першими виходять з ладу через погані дороги, перепади температур та вплив реагентів на дорогах. 

Майстри Магнат Авто детально перевіряють сайлентблоки та втулки на наявність тріщин чи розривів гуми. Діагностика сайлентблоків виконується візуально і тактильно: за допомогою монтажних важелів відхиляються в крайні положення, де чітко видно стан деталей. 

Діагностика ходової частини в Чернівцях

Кульові шарніри (шарові шарніри)


Кульові шарніри забезпечують рухливість вузлів підвіски: вони використовуються в кульових опорах, рульових тягах і наконечниках, у стійках стабілізатора і навіть у плаваючих сайлентблоках. Шарнірний палець з основою у вигляді кулі закріплений усередині обойми, а зовні прикритий гумовим пильовиком - конструкція надійна, але потребує регулярної діагностики.


При виході з ладу шарових опор ви одразу почуєте настирливий стукіт на будь-яких нерівностях. Якщо своєчасно не виявити люфт і не замінити деталь, наслідки можуть бути різними, аж до розриву шарового шарніру прямо під час руху. Тому при перших ознаках несправності шарові краще замінити. 


Діагностика ходової частини в Чернівцях

Пильовики (пильники)


При перевірці ходової особливу увагу приділяють пильовикам. Основним їх завданням є захист, тому надірвані пильовики спричиняють заміну більш дороговартісних запчастин. Перевірці підлягають пильовики шарових шарнірів, пильовики приводів (ШРУС), пильовики амортизаторів. 


Діагностика ходової частини в Чернівцях


Підшипники ступиці (маточини)


Підшипник маточини забезпечує з’єднання, центрування та вільне обертання маточини колеса на осі. Основне завдання - обертання коліс з мінімальною силою тертя. Майстри перевіряють колесо на наявність люфтів та биття. Головною ознакою виходу з ладу підшипника ступиці є гул під час руху. В такому випадку його варто одразу замінити, оскільки колесо може заклинити і це призведе до серйозних наслідків. 

Діагностика ходової частини в Чернівцях

Підвіска автомобіля складається з безлічі деталей, і всі вони так чи інакше впливають одна на одну. Якщо відкласти заміну однієї деталі, то через декілька місяців доведеться замінити набагато більше. Щоб зекономити час та гроші, регулярно виконуйте діагностику ходової частини, слідкуйте за зношеністю та вчасною заміною деталей. Особливо варто приділити увагу ходовій частині автомобіля у міжсезоння. 



На СТО Магнат Авто ви можете не тільки перевірити авто, а й одразу виконати ремонт. Записуйтесь на перевірку!

 
Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс