Загрузка...
Онлайн запис

13 Травня 2019

Діагностика гальмівної системи. Заміна гальмівних колодок.

Теги: Огляди , Порівняння

Гальмівна система автомобіля повинна знаходиться в ідеальному стані, адже саме від неї, здебільшого, залежить безпека руху на дорозі. Ціною зневаги контролю за станом гальм і основних елементів системи може стати здоров'я, а іноді і життя людини. Тому дуже важливо проводити своєчасну діагностику і ремонт в спеціалізованих автомобільних центрах.


Надійним способом убезпечити себе і оточуючих буде проведення діагностичних заходів два рази в рік. При найменшій підозрі на неполадки з боку гальмівної системи варто звернутися до фахівців. Ось деякі з особливостей поведінки авто, на які варто звернути увагу: скрипи і стуки при гальмуванні, відведення машини в бік, нетиповий відгук педалі на початок гальмування (йде дуже туго або надмірно легко), не пропорційне зношування гальмівних елементів та інше.


Перераховані вище вади вимагають оперативного діагностичного втручання з боку майстрів автосервісу, які зможуть сказати напевно, що сталося з гальмівною системою і яка саме частина потребує ремонту або заміни.


В яких випадках проводиться
заміна гальмівних колодок?


Колодки вимагають уважного контролю за їх загальним станом, адже цей елемент можна віднести до видаткового, а це значить, що в непридатність вони можуть прийти раніше покладеного їм терміну. Не варто покладатися тільки на прописаний термін служби, потрібно так само звертати увагу на деталі і поведінку автомобіля. На сьогоднішній день електроніка здатна контролювати стан даного елемента гальмівної системи, однак при виявленні проблем з гальмуванням або маневруванням авто, насамперед необхідно перевірити колодки.


Заміна потрібна в наступних випадках:

  • Товщина колодки стала менше 0,2 см.
  • Колодки просочилися маслом.
  • Ослабленне з'єднання з основою.
  • Спостерігаються механічні пошкодження колодок.


Заміна тормозних колодок
проводиться на двох колесах одночасно, в іншому випадку гальмування автомобіля буде відбуватися нерівномірно, з занесенням в одну зі сторін. Варто відзначити, що разом з колодками зносу піддаються і диски. У разі, якщо диски мають задовільний технічний стан, то новим колодкам необхідний час на притирання зі старими дисками. Притирання проводиться легким натисканням на педаль гальма. На перших 10-12 кілометрах не варто вдаватися до різкого гальмування, так як підвищене нагрівання може призвести до підгоряння колодок, що не кращим чином позначиться на гальмуванні. Заміна передніх гальмівних колодокповинна здійснюватися виключно фахівцями, те ж саме стосується і заміни задніх гальмівних колодок, адже якісного результату можна досягти тільки при використанні професійного обладнання.


В яких випадках проводиться
заміна гальмівних дисків?


Існує ряд ознак, за якими можна визначити, що гальмівний диск несправний:

  • Нетипові звуки і похитування при гальмуванні.
  • Колеса надмірно блокуються при слабкому натисканні на педаль гальма.
  • Звук тертя металевих деталей.
  • Присутні механічні пошкодження на дисках.


Головною причиною, по якій дані гальмівні елементи виходять з ладу, є робочий знос. Робота гальмівної колодки і диска взаємопов'язані, але при цьому диск, як правило, виходить з ладу значно пізніше. При одній заміні гальмівного диска, проводиться три-чотири заміни колодок.


Чималий вплив на швидкість зносу впливає стиль водіння. При агресивному водінні з різким гальмуванням, диск деформується набагато швидше, ніж при використанні спокійного стилю. Також ворогом для дисків є калюжі, які сприяють деформації і руйнуванні структури. При різкому гальмуванні елементи системи нагріваються до 450 градусів за Цельсієм, в той час, як потрапляння холодної води на розігріту поверхню призводить до екстремального перепаду температур, здатному зашкодити гальмівним дискам.


На стан і швидкість зносу дисків можуть впливати колодки, точніше їх якість. Низькоякісні деталі містять великі домішки, які при гальмуванні будуть провокувати неприємний звук. Ремонтувати диски необхідно при виникненні механічних пошкоджень в будь-якому їх прояві, будь то поява невеликих зазубрин або новоутворені нерівномірності в товщині. В хорошому автосервісі Вам зроблять проточку диска, якщо це можливо, або ж замінять його на новий. Як і колодки, диски необхідно міняти парно, перед монтажем проводиться прочищення поверхні маточини - це робиться для того, щоб уникнути зсуву, яке може спричинити тертя і постукування диска, що дасть про себе знати підвищеним рівнем вібрації і шуму.


В яких випадках проводиться
заміна робочих гальмівних циліндрів?


Наступні неполадки в роботі гальма, вкажуть Вам на необхідність проведення діагностичних і ремонтних заходів:

  • Ущільнювальні кільця почали текти.
  • На поршнях з'явилася корозія, іноді відбувається їх заклинювання.
  • Пошкодили захисні накладки на поршнях.


Проявом вищеперелічених дефектів можлива поява відведення автомобіля в бік при гальмуванні. Ремонт гальмівних циліндрів проводиться з використанням спеціалізованого ремонтного комплекту, який є в кожному автосервісі, але варто враховувати, що не завжди стан вузла дозволяє провести його ремонт. При візуальному огляді важливо звернути увагу на стан ковпачків захисту, при виявленні порушення їх цілісності необхідно провести заміну на нові. Так як саме цей елемент захищає циліндри від впливу на них пилу, дрібних смітинок, піску і інших елементів, здатних вивести циліндри з ладу.


В яких випадках проводиться
заміна гальмівного шланга?


Заміна проводиться при виявленні механічних пошкоджень. До них відносять невеликі розтріскування, стертість. Згодом втрачаються властивості гуми, з якої зроблений шланг, тому важливо відстежити навіть самі, на перший погляд, незначні зміни в структурі шланга. Грамотним рішенням буде робити заміну гальмівного шланга кожні 60-65 тисяч кілометрів або раз на три роки при інтенсивній експлуатації автомобіля.


В яких випадках проводиться
заміна троса гальма стоянки?

Така необхідність з'являється при занадто сильному витягуванні гальма, при виникненні ушкоджень різного характеру і при втраті здатності вільного ходу в своєму місці.


В яких випадках проводиться
заміна гальмівної рідини?


Дана рідина здатна у великих кількостях поглинати вологу з навколишнього середовища, що призводить до появи корозії на деталях гальмівної системи. При застосуванні різкого гальмування, утворюється пара, яка заважає працювати гальмам на повну потужність, в деяких випадках призводить до повної відмови системи. Щоб уникнути подібних проблем, варто проводити діагностику стану масла, або змінювати його кожні 2-3 роки. Кращим періодом заміни рідини вважається початок-середина весни - перед стартом теплого літнього сезону. При їзді по гірській місцевості потрібно проводити заміну набагато частіше.


На перший погляд в процедурі заміни масла немає нічого складного, проте є свої нюанси, які можуть викликати труднощі. В автомобілі з солідним строком експлуатації зростає шанс виникнення поломки штуцерів на циліндрах. Перед тим як приступити до їх відкручування, варто задуматися, чи не будете Ви себе звинувачувати в разі їх облому?


Зробити самому або звернутися на станцію технічного обслуговування?


Відповідь тут однозначна - треба звертатися на СТО. Гальмівна система влаштована досить складно для того, щоб пересічний автолюбитель без спеціального обладнання і навичок, зміг точно назвати причину виникнення проблеми. Звичайно, окремі вузли піддаються простій діагностиці, яку можна провести власними руками, однак частіше за все, пошкодження зачіпають відразу декілька елементів взаємозалежної системи, що значно ускладнює виконання ремонту.


Пошук хорошої компанії, яка займається ремонтом і надає послугу
мобільна діагностика автомобіля, завжди викликає деякі труднощі. Тут на допомогу автолюбителям приходитьСТО Магнат Авто. Даний сервіс є впізнаваним серед досвідчених власників авто, адже саме тут зібрані фахівці, здатні надати висококваліфіковану допомогу в різних ситуаціях, пов'язаних з ремонтом і діагностикою гальмівної системи. На СТО надаються такі послуги:

  • Заміна гальмівних колодок.
  • Заміна гальмівного диска.
  • Заміна гальмівної рідини.
  • Заміна гальмівного шланга.
  • Заміна гальмівних циліндрів.


Багато хто задається питанням: "
Де проводиться діагностика автомобіля в Чернівцях?" Все дуже просто -СТО Магнат Авто. Завдяки досвіду співробітників і сучасному обладнанню, жоден, навіть найменший недолік,  не вислизне від погляду майстрів. Всі заходи з діагностики та ремонту здійснюються в найкоротший термін за ціну, яка Вас приємно здивує.


 СТО Магнат Авто - ми завжди поруч! 

Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс