Загрузка...
Онлайн запис

06 Травня 2021

Автословник: що таке VIN-код?


Він-код допоможе дізнатися повну інформацію про автомобіль: де він був виготовлений, в який період, чи брав участь в серйозних аваріях. Ці дані допоможуть переконатися в тому, що машина справна, не числиться в угоні і не піддавалася серйозному ремонту - наприклад, переварювання кузова.

Автословник: що таке VIN-код?


Що таке VIN-код

VIN-код - це сукупність цифр і букв латинського алфавіту, які обов'язково наносять на кузов автомобіля, а іноді - на блок циліндрів двигуна і інші агрегати для ідентифікації транспортного засобу. Автовиробники з більшості країн використовують цей код, в ньому міститься інформація про основні технічні дані для кожного автомобіля.


До складу VIN входять три самостійні частини:


World Manufacturers Identification - комбінація-індекс автовиробника, яка свідчить про назву комерційної організації, яка випустила цей автомобіль: країну, найменування марки, дані про підрозділ;


Vehicle Description Section - сегмент, в якому присутні 6 символів, це опис властивостей даного ТЗ; послідовність і зміст комбінації визначає автовиробник;


Vehicle Identification Section - область, останні 4 знака, які повинні містити тільки цифри; якщо автовиробник включає до складу коду інформацію про рік випуску моделі і про виробництво, то ці дані вказують в такій же послідовності: рік, відомості про місце збірки.


При складанні він-номера використовують арабські цифри і латинські букви крім символів: I, O, Q. Щоб дізнатися особливості застосування VIN-номерів різними виробниками, потрібно використовувати довідники або звернутися до технічного персоналу вашого конкретного бренду.


Як використовувати VIN-коди

VIN-коди часто застосовують під час перевірки автомобіля. Це допомагає переконатися в тому, що машина не викрадена, не бувала в серйозних ДТП. Комбінація часто вибивається на передній панелі кузова під лобовим склом. Відкрита зона ускладнює переварювання елемента на викраденому автомобілі. Перед визначенням номера потрібно оглянути заводські точки контактного зварювання, якщо вони нерівні або виглядають підозріло, то огляд потрібно проводити особливо ретельно. Заводський герметик також виглядає у вигляді акуратних смужок.


Перевірка автомобіля перед покупкою виконується в наступній послідовності:


  1. Визначення VIN-номера, якщо він нанесений на кілька елементів або агрегатів, то потрібно звірити їх один з одним.
  2. Виконати перевірку Він-коду по базах даних онлайн. Для цього знадобиться прізвище, ім'я та по батькові власника.
  3. При необхідності можна звернутися до експертів для додаткової перевірки, якщо виникають сумніви.

За допомогою VIN можна дізнатися: чи був автомобіль викрадений, чи брав участь ТЗ в серйозних ДТП, утилізували машину чи ні. Не рідко ця інформація відіграє важливу роль при покупці автомобіля.

 
Повернутися назад

Також читайте

Magnat Auto

26 Лютого 2024

Встановлення та обслуговування датчикі...

Встановлення та обслуговування датчиків тиску шин Наша компанія пропонує послуги з встановле...

Детальніше
Magnat Auto

22 Лютого 2024

Датчики тиску повітря в шинах. Види да...

Датчики тиску в шинах є важливими компонентами сучасних автомобілів, що забезпечують безпеку та...

Детальніше

Записатись на Сервіс